31
Beschikbaar
31
Niet beschikbaar
Het zal niet altijd mogelijk zijn om aan het verzoek van de voorkeursdatum te voldoen. We houden er wel zo veel mogelijk rekening mee.
closeSluiten
slide
anbi
Stichting Prehistorisch Kamp Apeldoorn - Haps | Park Berg en Bos | info@hapsproject.nl
slogan Haps

De Stichting Prehistorisch Kamp Apeldoorn is een ideële stichting die het Hapsdorp, in het park Berg en Bosch te Apeldoorn, exploiteert. Hiertoe heeft de stichting twee medewerkers in vaste dienst die aangesteld zijn als projectleiders. Deze weten zich ondersteund door een groot aantal vrijwilligers (40 tal). Deze zijn actief bij het onderhouden van de gebouwen, terrein en het uitvoeren van activiteiten met de kinderen.

 

Doelstelling:

Haps is een natuureducatief project waarbij de geschiedenis als ingang wordt gebruikt. Hoe leefden de mensen vroeger en waarom leefden ze zo? Kinderen maken in een paar dagen tijd kennis met de economie van lang geleden: je bent afhankelijk van de natuur en wat het land je oplevert. Je kunt niets verspillen, want op is inderdaad heel erg op: je kon in de ijzertijd niet even naar de winkel gaan om wat eten te kopen. Je moest het allemaal zelf, of tenminste met je familie en dorpsgenoten doen.

In die paar dagen dat de kinderen in de prehistorie leven maken ze kennis met die elementaire manier van leven: het land bewerken, vee hoeden, houtbewerken, spinnen en weven en natuurlijk eten maken.

 

Hoe primitiever de cultuur hoe dichter bij de natuur!

 

Per jaar maken ongeveer 50 schoolgroepen gebruik van het project, waarbij zij 3 dagen in het dorp verblijven. De exploitatiekosten zijn gedekt door de bijdrage van de kinderen. Voor bijzondere projecten wordt veelal naar financiering door derden gezocht. Zoals daar o.a. zijn geweest, bouw en inrichting smederij en de bouw van een broodhut.

Lopend project is duurzame en betrouwbare energie voorziening.

 

Bestuur:

 

Voorzitter

Secretaris

Penningmeester

Bestuurslid

Bestuurslid

Bestuurslid

 

 

 

  Piet Geurts

  Theo Blom

  José Boers - Schuttenbelt

  Ellis de Vries

  Margreet Huizer

  Wim Waardhuizen

 

 

Beloningsbeleid:

 

De bestuursfuncties zijn onbezoldigd.

 

Fiscaalnummer stichting:

0091.38.675

 

Bankrekening:

NL60 RABO 01410801 40 EUR

 

Download hier het jaarverslag van 2019